Πολιτικός ή θρησκευτικός; Iδού η απορία!

‘Με το καλό και νυφούλα…΄λέγαν οι θείες μου όποτε φορούσα ένα όμορφο φόρεμα ή ξεχώριζα για κάποιο λόγο. Ποτέ όμως δε φανταζόμουν εκείνη τη στιγμή μπροστά σε ένα γραφείο δημάρχου. Για εμένα, αλλά πιστεύω και για τους περισσότερους, ο γάμος είναι ευλογία Θεού. Ακόμα κι εκείνοι που δεν θεωρούνται βαθιά θρησκευόμενοι ζητούν τη συγκατάθεση των γονέων αλλά και του Θεού. Ο θρησκευτικός γάμος είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τη παράδοση και τα έθιμά μας και συγκαταλέγεται στους θεσμούς που περνά από γενιά σε γενιά.

Μέσα από τη κούραση και τη προσπάθεια να οργανωθεί ένα τέλειος γάμος ενδέχεται να ξεχαστεί η ιεροσύνη της τελετής και για μερικούς χάνεται η διάθεση. Για αυτούς ο πολιτικός γάμος είναι η ιδανική επιλογή. Εκείνοι που επιθυμούν μία σύντομη και λιτή τελετή με μηδαμινές απαιτήσεις για στολισμό και εορτασμούς που διαρκούν μέρες βρίσκουν τη λύση με τη βοήθεια του Δήμαρχου. Έτσι το ζευγάρι εξοικονομεί αρκετά χρήματα αλλά και αρκετό χρόνο. Η τελετή μπορεί να γίνει στο Δημαρχείο της περιοχής σας και αν και η συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την έκδοση της άδειας απαιτεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο, οποίο μπορείτε να μειώσετε στο ελάχιστο αν έχετε ενημερωθεί σωστά και έγκαιρα για τις αναγκαίες ενέργειες. (Για αυτά θα εν ημερωθείτε από νέο post! Stay tuned!)

Εμείς επιλέγουμε βαθιά θρησκευτικό γάμο αλλά με καμία διάθεση να επικριθούν εκείνοι που επιλέγουν πολιτικό αφού δεν συνιστά ‘έκπτωση’ στις αρχές κανενός. Ο γάμος είναι μία νέα αρχή και η εκκίνηση δεν ορίζεται από το είδος του γάμου αλλά από το έμψυχο υλικό και την αφοσίωση τους! Η ώρα η καλή!

useful links: gamos γάμος δεξίωση vaftisi βάφτιση


This entry was posted in ELAN Events, Έθιμα, Γάμος and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s