Λίστα γάμου ή όχι;

Μεγάλη υπόθεση τα δώρα! Θυμάστε τη κυρία Κοκοβίκου που σιδέρωνε με το κάρβουνο και όταν παντρεύτηκε όλοι της αγόρασαν ηλεκτρικό σίδερο; Έχουν αλλάξει αρκετά τα πράγματα από τότε.

Οι πιο παραδοσιακοί επιμένουν στα δώρα. Δηλαδή ο καθένας επιλέγει ότι δώρο θέλει και το δίνει στους μελλόνυμφους λίγες μέρες πριν τον γάμο. Για να αποφεύγονται σκηνές όπως η παραπάνω που περιγράψαμε καθιερώθηκε μία καινούργια συνήθεια, αρκετά πιο πρακτική θα έλεγα. Η λίστα γάμου. Ανακοινώνει δηλαδή το ζευγάρι ότι υπάρχει λίστα γάμου σε συγκεκριμένα καταστήματα και οι καλεσμένοι πηγαίνουν και καταθέτουν ό,τι χρηματικό ποσό επιθυμούν. Στη συνέχεια οι μελλόνυμφοι αφού ελέγξουν το συνολικό ποσό που έχει μαζευτεί, επιλέγουν τα πράγματα που τους χρειάζονται από το εκάστοτε κατάστημα. Μ’ αυτόν τον τρόπο και οι καλεσμένοι δεν ταλαιπωρούνται να βρουν κάτι που να αρέσει και το ζευγάρι αγοράζει πράγματα της δικής του αρεσκείας.

Άλλη μόδα είναι η δημιουργία λογαριασμού τραπέζης. Ανοίγεται ένας λογαριασμός στον οποίο όλοι οι φίλοι και οι συγγενείς καταθέτουν ένα ποσό για το ζευγάρι με αφορμή το ευχάριστο γεγονός. Έτσι μαζεύονται χρήματα για να επενδυθούν όπως και όποτε το ζευγάρι επιθυμήσει. Η άλλη εκδοχή αυτού είναι το γνωστό σε όλους φακελάκι. Ο φάκελος δίνετε στο ζευγάρι πριν ή κατά τη διάρκεια του γάμου τους. 

Προσωπικά, θεωρώ πως οι καλεσμένοι καλό είναι να νιώθουν ότι έχουν την ελευθερία και τη πολυτέλεια της επιλογής. Κι άμα μαζέψετε και κάνα δυό παραπάνω σίδερα δε χάθηκε ο κόσμος. Οι επιλογές είναι άπειρες στα καταστήματα.

To μόνο που θα ήθελα να σας συμβουλέψω είναι να μην παραλείψετε να ευχαριστήσετε όλους εκείνους που αποφάσισαν να σας κάνουν ένα δώρο για το νέο σας ξεκίνημα έστω με ένα απλό τηλεφώνημα. Θα το εκτιμήσουν όλοι και εσείς θα νιώσετε πολύ όμορφα!

Η ώρα η καλή!!!

useful links: γάμος βάπτιση δεξίωση

This entry was posted in Έθιμα, Γάμος and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε