Λίστα καλεσμένων: η σπαζοκεφαλιά ενηλίκων

Η λίστα είναι ίσως η μεγαλύτερη δυσκολία στην οργάνωση ενός γάμου. Η μέρα του γάμου σας είναι η μέρα που θέλετε να μοιραστείτε με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Ενώ αρχικά μπορεί να θέλετε να καλέσετε όλο το πλανήτη, πρακτικά είναι αδύνατον για τους περισσότερους από εμάς.

Έτσι, αρχικά πρέπει να σκεφτείτε αν ο γάμος σας θέλετε να είναι μεγάλος και ανοιχτός ή πιο μικρός και οικογενειακός. Επίσης, ένας προϋπολογισμός σχετικά με το ποσό που θα διαθέσετε είναι απαραίτητος. Η λίστα καλεσμένων είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη σας και αυτό που θα καθορίσει τον τύπο του γάμο σας!

Οι καλεσμένοι μπορούν να χωριστούν στις εξής κατηγορίες:

1. Mακρινοί συγγενείς: Όλοι έχουμε συγγενείς που δεν τους γνωρίζουμε καν. κι αν είναι απαραίτητο για τους γονείς σας, δεν είναι απαραίτητο για εσάς. Προσωπικά, δεν μου αρέσει η εικόνα του ζευγαριού που χαιρετά όλους τους καλεσμένους αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος αν αυτός είναι από τη πλευρά της νύφης ή του γαμπρού. Η αναγγελία του γάμου σας μπορεί αν γίνει σε όλους διευκρινίζοντας πως ο γάμος θα γίνει σε κλειστό κύκλο. Ειδικά στις μέρες μας κανείς δεν το παρεξηγεί.

2. Παιδιά: Καθορίστε αν θέλετε να έχετε παιδιά στο γάμο σας. Όσο δύσκολο κι ακούγεται υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί. Ένας τρόπος είναι να γράψετε στη πρόσκληση ‘κος & κα τάδε’ και όχι ‘ Οικογένεια τάδε’. Σε άλλη περίπτωση απλώς ανακοινώστε το και ζητήστε το να μεταφερθεί διακριτικά σε αυτούς που αφορά το θέμα. Τώρα εκεί εγγυήσεις δεν δίνονται. Οι Έλληνες φημιζόμαστε για το αντιδραστικό πνεύμα. Καλή τύχη! Προσωπικά δε μπορώ να φανταστώ το γάμο μου χωρίς την αγαπημένη μου ανηψιά να γυρίζει σε όλα τα τραπέζια…

3. Συνεργάτες:  Mεγάλες περικοπές γίνονται συνήθως από τους συναδέλφους του ζευγαριού. Μπορείτε να καλέσετε μόνο αυτούς τους λίγους που πραγματικά θέλετε, ρισκάροντας να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις (ξύδι!). Αποφεύγοντας να τους καλέσετε όλους ο γάμος σας θα έχει μια πιο οικογενειακή και φιλική ατμόσφαιρα. Τη παρεξήγηση τη λύνετε με ένα μάτσο μπομπονιέρες και κεράσματα, λέγοντας τους ότι ο γάμος έγινε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Αποφύγετε να φέρετε πολλές φωτογραφίες του γάμου σας στο γραφείο. Μη προκαλούμε τη τύχη μας…

4. Φίλοι γονιών: Ότι γράψουμε εδώ δεν σας αφορά αν είστε το πρώτο παιδί της οικογένειας που παντρεύεται… (σε τέτοια περίπτωση απλά κάντε αναπνοές!! δε το γλιτώνετε!) Ο γάμος σας είναι ΤΟ event και σίγουρα θέλουν να μοιραστούν οι γονείς σας με τους φίλους τους, με τους εχθρούς τους, με τους συμμαθητές τους, με τους συναδέλφους τους, με τους ΠΑΝΤΕΣ! Για να μην ξεφύγουν τα πράγματα βάλτε αριθμητικό όριο εξηγώντας τους ότι είναι ο δικός σας γάμος και θέλετε να τον περάσετε με τους δικούς σας φίλους και συγγενείς.

useful links: γάμος βάπτιση δεξίωση ELAN

This entry was posted in ELAN Events, Έθιμα, Γάμος, Δεξίωση and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s