Προσκλητήρια γάμου (και όχι μόνο!)

Η πρώτη επαφή με τους καλεσμένους του γάμου σας είναι με το προσκλητήριο που θα τους δώσετε. Οι επιλογές είναι και εδώ απεριόριστες αλλά υπάρχει σύστημα που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να διευκολυνθείτε. Ξεκινήστε λοιπόν καθορίζοντας το τύπο του προσκλητηρίου που θα θέλατε. Κλασσικό; Moντέρνο;Χειροποίητο; Ρομαντικό; Χαριτωμένο; Ανάλαφρο; Bαρύ κι ασήκωτο;

Θα έχετε πάντα στο μυαλό σας πως το προσκλητήριο είναι και η πρώτη εντύπωση που θα δώσετε για το γάμο που θα ακολουθήσει. Αφού διαλέξετε το ύφος του προσκλητηρίου διαλέξτε ένα ανάλογο κείμενο που να δένει αρμονικά με το σύνολο.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην επιλογή της γραμματοσειράς. Φροντίστε να είναι ευδιάκριτη και ευανάγνωστη από κάθε τύπο ανθρώπου. Τα σημαντικά στοιχεία (ημερομηνία, εκκλησία & ώρα) πρέπει να είναι τονισμένα για να βοηθήσετε τον αναγνώστη να τα αποτυπώσει πιο εύκολα στο μυαλό του. Αποφύγετε τις έντονες καλλιγραφίες στο σύνολο του κειμένου και προτιμήστε να το κάνετε μόνο για να τονίσετε μερικές λεπτομέρειες.

Τα προσκλητήρια γάμου ακολουθούν και αυτά τάσεις της μόδας. Τα τελευταία χρόνια συνδυάζονται με τα κύρια στοιχεία του γάμου (πχ ανθοστολισμό ή νυφικό) ή με τα ευχαριστήρια καρτελάκια που θα στείλετε μετά το γάμο, όπως και με τα καρτελάκια για τις θέσεις των καλεσμένων. Έχουμε δει ακόμα να συνδυάζονται με το μενού του γάμου. Μία νέα μόδα είναι επίσης οι κάρτες save the date που αφορά εκείνους που ξέρουν από πολύ νωρίς την ημερομηνία του γάμου τους. Ένα συνολικό πακέτο θα σας δώσει την ευκαιρία να πάρετε μία καλύτερη τιμή από το τυπογράφο που θα επιλέξετε.

Με τους κατάλληλους συνεργάτες-τυπογράφους και πολλή φαντασία μπορείτε να δημιουργήσετε θαύματα χωρίς το κόστος να ανεβαίνει πάρα πολύ. Φροντίστε να εκτυπώσετε τον αριθμό προσκλητηρίων που θα χρειαστείτε γιατί η επανεκτύπωση τους θα σας κοστίσει πολύ ακριβά. Μία νέα τάση είναι και αυτή που υποστηρίζει κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό! Οργανισμοί όπως ‘το χαμόγελο του παιδιού’ έχουν δημιουργήσει ειδικό τμήμα για γάμο ή και βάπτιση. Οι επιλογές είναι πιο περιορισμένες αλλά με αυτή τη κίνηση η ουσία είναι αλλού και οι καλεσμένοι σας θα το εκτιμήσουν ανάλογα.

Ο κόσμος των τυπογράφων είναι πραγματικά μοναδικός. Η φαντασία τους μπορεί να σας ταξιδέψει σε σημεία που δεν τα έχετε φανταστεί. Η αντίληψη τους είναι βαθύτερη και πολυδιάστατη και λίγοι από εμάς τους ‘κοινούς θνητούς’ μπορούν αν δημιουργήσουν και να γεννήσουν ιδέες με τόσο πρωτοποριακό ή κλασσικό τρόπο. Αυτός που εγώ έχω ξεχωρίσει είναι ο Παύλος (http://www.atelier-invitations.gr), του οποίου μικρό μέρος της δουλείας του μπορείτε να δείτε παρακάτω.  Ένας καλλιτέχνης που συνδυάζει άριστα τη σχέση ποιότητας και τιμής. Γιατί το ρητό λέει, μία εικόνα, χίλιες λέξεις και στη προκειμένη εγώ μένω άφωνη! See you soon, Παύλο!

useful links: γάμος βάπτιση δεξίωση ELAN

facebook pages: ELAN EVENTS , http://www.facebook.com/atelier.invitations.gr

This entry was posted in ELAN Events, Έθιμα, Γάμος, Δεξίωση, Νυφικό and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s