Δεύτερος γάμος… δεύτερη ευκαιρία… διπλή χαρά!

Στις μέρες μας τα διαζύγια δίνουν και πέρνουν! Είτε γιατί κάποιοι βιάστηκαν, είτε γιατί δεν παρέμειναν πιστοί… στο τέλος της ημέρας δεν έχει σημασία!

Σημασία έχει πως το τέλος ενός κύκλου είναι η αρχή για μία νέα ζωγραφιά, με άλλα σχήματα, με άλλα χρώματα!  Άλλωστε όλοι έχουν δικαίωμα στα λάθη, στις απώλειες, στις δεύτερες ευκαιρίες για ευτυχία. Ανοίγεται, λοιπόν, ένας καινούργιος χάρτης και για τις δύο πλευρές.

Κι όσο μεγαλώνουμε, τόσο σοφότεροι είμαστε και άρα πιο εκλεκτικοί, πιο υπεύθυνοι, πιο σίγουροι για την απόφαση μας. Κι όσο αυξάνονται τα διαζύγια, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα δεύτερο έρωτα στη ζωή μας, για ένα δεύτερο γάμο. Αφού έχουν πλέον ξεκαθαριστεί όλα και έχει μπει το νερό στ αυλάκι, που λένε, η διαδικασία οργάνωσης ένος δεύτερου γάμου έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Συνήθως, όταν κάποιος από τους 2 παντρεύεται για δεύτερη φορά ακολουθεί άλλη τακτική. Ο χρόνος και οι περασμένες εμπειρίες ξεμπλοκάρουν και αποβάλλουν όλα τα συμπλέγματα, τα ΄πρέπει’ και τα ‘μη’ και τις ‘υποχρεώσεις’ που επιβάλλονται κυρίως από άλλα μέλη της οικογένειας.

Έτσι βλέπουμε φωτογραφίες ζευγαριών μεγαλύτερης ηλικίας που αποφασίζουν να παντρευτούν σε μακρινό ξωκλήσι με καμιά εικοσαριά φίλους και πέντε συγγενείς. Φαρδιά χαμόγελα, φαρδιά (και άρα άνετα) ρούχα, ξέγνοιαστα πρόσωπα κι ας έχουν και ρυτίδες! Απλά λουλούδια, απλά υφάσματα… άλλη κοσμοθεωρία!

Στο δεύτερο κύκλο της ζωής σας να αισθάνεστε τυχεροί που είστε εκεί και το ζείτε. Απρεπείς και αγενείς ερωτήσεις από άδιάκριτους συγγενείς και ‘φίλους’ δεν χωρούν. Αποφύγετε να καλέσετε και πάλι όλο το σόι. Η υποχρέωση βγήκε τη πρώτη φορά. Αποφύγετε να το γιορτάσετε με τον ίδιο τρόπο ή ακόμα χειρότερο στον ίδιο χώρο, όσο αγαπημένος σας κι αν είναι. Μη ζητήσετε δώρα αν το σπιτικό σας είναι ήδη γεμάτο. Συνδυάστε το με μία καλή πράξη και μαζέψτε χρήματα για ένα φιλανθρωπικό σκοπό, π.χ. το Χαμόγελο του Παιδιού. Φορέστε το νυφικό των ονείρων σας χωρίς εκπτώσεις!!!

Τέλος, συζητήστε με το άλλο σας μισό τα πραγματικά ‘θέλω’ για εκείνη την ημέρα και προσαρμοστείτε ο ένας στα ‘θέλω’ του άλλου.

ELAN EVENTS – γάμος – βάπτιση – παιδικό πάρτι – δεξίωση

This entry was posted in ELAN Events, Έθιμα, Βέρες, Γάμος, Νυφικό and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s