Στολισμός δεξίωσης με λουλούδια

Ναι! Λουλούδια… αλλά ποια…? και για ποιο λόγο…? Μήπως κάποια είναι τα πιο αγαπημένα σας? Τι συμβολίζουν τα λουλούδια που θα επιλέξετε? Τα λουλούδια της δεξίωσής σας μπορείτε να τα επιλέξετε και με βάση το συμβολισμό τους.

Για παράδειγμα, το τριαντάφυλλο είναι ίσως το δημοφιλέστερο συμβολίζοντας πάντα (τι άλλο?) τον Έρωτα, το Πάθος…,την Αγάπη. Πιο συγκεκριμένα, το λευκό τριαντάφυλλο συμβολίζει την αγνότητα και την αγάπη, το κόκκινο τριαντάφυλλο παραπέμπει στο φλογερό πάθος και στο μεγάλο έρωτα, ενώ τέλος το ροζ τριαντάφυλλο συμβολίζει την ευγένεια, τη στοργή και την ευτυχία του ζευγαριού.

Μία όχι τόσο συνηθισμένη επιλογή για στολισμό είναι οι κρίνοι που κυρίως συμβολίζουν την αγνότητα. Ότι πιο κομψό για τη δεξίωση του γάμου σας. Η δική μου αγαπημένη επιλογή είναι οι τουλίπες. Συμβόλο αθανασίας για τους νεόνυμφους και την αγάπη τους.

Οικονομική λύση είναι η χρήση της μαργαρίτας που παραπέμπει στην απλότητα, στη σεμνότητα και στην τρυφερότητα. Δεν το βλέπουμε συχνά σε στολισμούς αν και οι χρωματικές επιλογές είναι πολλές και άρα τα περιθώρια που μας αφήνει είναι αρκετά.

Τελευταία φαίνεται δημοφιλής η επιλογή διαφόρων μυρωδικών για στολισμό, όπως βασιλικό, δυόσμο και δεντρολίβανο. Εξαιρετική η επιλογή στο πρακτικό επίπεδο γιατί χαρίζεται στους καλεσμένους και παραμένει ζωντανό αλλά και χρήσιμο στο περβάζι τους για πολύ καιρό, ενώ ταυτόχρονα ο συμβολισμός τους παραπέμπει στη διαχρονικότητα και τη… νοστιμιά του έγγαμου βίου.

Τέλος, η ελιά. Η ελιά είναι διαχρονικά ελληνική, φυσική, εύφορη και γόνιμη. Αρκετοί και χρήσιμοι αυτοί οι συμβολισμοί για το νέο ζευγάρι.

Ό,τι και να διαλέξετε να θυμάστε πάντα ότι το έμψυχο υλικό είναι εκείνο που θα δώσει το πραγματικό χρώμα στο γάμο σας. Δηλαδή, εσείς!

ΕLAN EVENTS

Γάμος – Βάπτιση – Παιδικό πάρτι – Δεξίωση 

This entry was posted in ELAN Events, Γάμος, Δεξίωση and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s