Αρραβωνίζεται ο δούλος του Θεού…

Τι είναι τελικά ο αρραβώνας…;  Η επίσημη έναρξη της συμβίωσης…; Στις μέρες μας… όχι! Η επίσημη ανακοίνωση για το γάμο που θα ακολουθήσει… το μεταβατικό στάδιο και πιθανόν η τυπικη γνωριμια των δυο οικογενειων των μελλονυμφων. Τι λέει το πρωτόκολλο, λοιπόν…

Ορίζεται, λοιπόν, μια ημερομηνία για την τελεση του αρραβωνα του ζευγαριού και ανακοινώνεται στους γονείς εκατέρωθεν.  Οι γονείς του γαμπρού επικοινωνούν με εκείνους της νύφης για μια τυπική συζήτηση επί του θέματος (η ώρα η καλή και τα συναφή…). Ορίζεται και συναποφασίζεται η λίστα των καλεσμένων χωρίς να κρίνεται απαραίτητο να γίνει ανοιχτός ο αρραβώνας, καθώς επίσης και ο τόπος συνάντησης. Συνηθίζεται η τέλεση του αρραβώνα να γίνεται στο σπίτι της νύφης, εκτός και αν επιλέξετε κάποιο μαγαζί, όπου θα πρέπει να γίνουν οι αντίστοιχες ρυθμίσεις-συνεννοήσεις.

Το σπίτι υποδέχεται τους καλεσμένους καθαρό και νοικοκυρεμένο ,στολισμένο με λουλούδια (κάποια απο τα οποία στέλνει ο γαμπρός), κορδέλες και τούλια προσαιρετικά, γλυκά, ποτά, φαγητό και καλό κρασί. Σε κάποιες περιπτώσεις μοιράζονται και μπομπονιέρες. 

Ο απαραίτητος εξοπλισμός…
Ένα τραπεζάκι στρωμένο με λευκό τραπεζομάντηλο, ένας ασημένιος δίσκος με κουφέτα και ενα εικονισμα. Α! Μην ξεχάσετε… το παπά! Προαιρετικά φυσικά μιας και άλλοι προτιμούν η ευχή να δωθεί από το πατέρα του γαμπρού ή ακόμα και από τους κουμπάρους.

Ο γαμπρός καταφθάνει με γονείς και αδέλφια με λελουδικό ανά χείρας, τις βέρες και τα δώρα της νύφης απο πεθερικά και αδέλφια αλλά και συμβολικά δώρα για τους γονείς της νύφης και τα αδέλφια της (καταλαβαίνουμε όλοι γιατί σιγάσιγά όλα τα έθιμα σβήνουν…). Αντίστοιχα οι γονείς της νύφης και τα αδέλφια έχουν φροντίσει για δώρα για τον γαμπρό, τους γονείς και τα αδέλφια του (σα Χριστούγεννα, δηλαδή!). Αν παραστεί ο κουμπάρος, μην τον αφήσετε παραπονεμένο. Φροντίστε για ένα συμβολικό δώρο και για εκείνον.

Όταν  όλοι οι καλεσμένοι μαζευτούν ο κουμπάρος ή ο ιερέας κάνει τον αρραβώνα και περνάει τις βερες στον αριστερό παράμεσο του ζευγαριού. Και it’s party time! Ανταλλαγή δώρων! Φαγοπότι! Γλέντι! και πολύ Αγάπη!

Η ώρα η καλή!

ELAN EVENTS – Γάμος Βάπτιση Παιδικό πάρτι

source: tagphoto.com

 

 

 

This entry was posted in ELAN Events, Βέρες, Γάμος, Δεξίωση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s