Δεν είναι μία απλή ‘άδεια γάμου’

Έξι μήνες περίπου από την ημερομηνία που έχετε ορίσει για το ευχάριστο γεγονός του γάμου σας οφείλετε να έχετ ολοκληρώσει την απαραίτητη γραφειοκρατία. Αυτό περιλαμβάνει

α. το παράβολο της εφορίας (περίπου 20 ευρώ)

β. την δημοσίευση της αναγγελία σε εφημερίδα (περίπου 15 έως 55 ευρώ). Αγοράστε 2ο αντίτυπο εφημερίδας αν το θέλετε για ενθύμιο μιας και ο παπάς θα σας κρατήσει σίγουρα το ένα.

γ. το πιστοποιητικό αγαμίας από την ενορίας σας (περίπου 20 έως 30 ευρώ ο καθένας, εξαρτάται από την ενορία και το αφήνω ασχολίαστο…)

δ. την επικύρωση του πιστοποιητικού αγαμίας από την αντίστοιχη αρχιεπισκοπή που θα σας πει ο πάτερ (περίπου 5 έως 10 ευρώ ο καθένας)

ε. την άδεια γάμου που θα πάρετε στα χέρια αφού δώσετε ότι σας ζητήσει ο πάτερ… έτσι για το καλό! (περίπου 15 ευρώ)

Εν ολίγοις είναι μία διαδικασία που έχει ενδιαφέρον για το πως δημιουργούνται αυτά τα κοστολόγια. Δεν θα ταλαιπωρηθείτε ιδιαίτερα αλλά δεν θα σταθώ πολύ σε αυτό.

adeiaΠρόσφατα διάβασα ένα άρθρο σχετικά τη δύναμη της προσευχής. θα το βρείτε εδώ. Κι όσο κι αν αυτή η γραφειοκρατική διαδικασία μας κάνει όλους να σκεφτούμαι ότι ο θρησκευτικός γάμος είναι εμπόριο και λοιπά και λοιπά, θα θυμάμαι πάντα πως ο παπάς, πριν μας εκδόσει τη πολυπόθητη άδεια γάμου, φρόντισε να μας πει πως το νέο μας ξεκίνημα πρέπει να γίνει με ελαφριά τη ψυχή μας.

Η συμβουλή του, λοιπόν, ήταν να βρούμε τον πνευματικό μας πριν κάνουμε το μεγάλο αυτό βήμα. Να εξομολογηθούμε και να ηρεμήσουμε. Να συνειδητοποιήσουμε βαθιά μέσα μας ότι οι ζωές μας ενώνονται. Έτσι το ξεκίνημά μας θα έιναι πραγματικά αγνό κι αληθινό.

Μέσα στα τούλια και τις άπειρες επιλογές ανάμεσα σε μπομπονιέρες, catering και στολισμούς δεν είχα βρει το χρόνο μέχρι εκείνη τη στιγμή να πάρω μία βαθιά ανάσα χωρίς να σκέφτομαι.

Έτσι ένιωσα πως αυτή η διαδικασία δεν είναι απλώς για το χαρτί. Είναι κάτι παραπάνω! Δουλέψτε το με τον αγαπημένο σας και χτίστε τη κοινή σας ζωή σε κρυστάλλινα θεμέλια, γερά και διάφανα!

Η ώρα η καλή!

ELAN Events – Γάμος Βάπτιση Παιδικό πάρτυ

This entry was posted in ELAN Events, Έθιμα, Βέρες, Γάμος, Δεξίωση, Νυφικό and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s